---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
صفحه اصلی
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

۱۳۹۹/۰۳/۱۰

هویت اسلامی قدس شریف تغییر ناپذیر است

همایش بزرگ علماء وملت مسلمان افغانستان بخاطر دفاع از بیت المقدس نخستین قبله مسلمانان در روز جهانی قدس به مناسبت گرامیداشت از این روز امروز جمعه10جوزای 1398مطابق 26 ماه مبارک رمضان 1440 در مسجد حضرت ذکریا (ع) واقع در  شهر کابل با شکوه هرچه تمام تر و با حضور صدها نمازگزار بعد از نماز جمعه برگزار گردید.

سخنرانان این گردهمایی به ترتیب روی موضوعاتی چون حفظ اصالت و هویت اسلامی بیت المقدس، یکپارچگی و عدم تفکیک این مکان مقدس به قدس شرقی و غربی، رد هرگونه معامله بر سرنوشت قدس شریف و ملت مسلمان فلسطین  تحت عنوان «معامله قرن»

از سوی آمریکا و صهیونیزم بین الملل و ایادی آنان در منظقه، بازگشایی تمامی مبادی زمینی و دریایی فلسطین از سوی اسرائیل، اتخاذ موضع محکم کشورهای اسلامی علیه اسرائیل در مجامع بین الملل و دیپلوماتیک و... تاکید کردند.

مولوی عبدالقادر قانت رئیس شورای حمایت از ارزش های اسلامی و جهادی به عنوان سخنران اول این همایش بزرگ با اشاره به ابعاد تاریخی و دینی قدس شریف و فلسطین گفت: « در بیت المقدس، اماكن و جايگاه‏هاى مقدس فراوان است از جمله محل تولد بسیاری از پیامبران می باشد.

پیامبر گرامی اسلام (ص) شانزده الی هفده ماه به سوی آنجا نماز خوانده و محل معراج آن بزرگوار است. به خاطر همین موضوع است که این شهر نزد مسلمانان اهمیت حیاتی دارد. مهم‏ترين اماكن و جايگاه‏هاى مقدس اين شهر از نظر مسلمانان، مسجدالاقصى و مسجدالصخره (قبةالصخره) است. حرم شريف كه اين دو مسجد مبارك در آن جاى دارد به اين شهر قداست خاصى بخشيده است. مسجدالاقصى سومين مسجد بزرگ اسلام به‏شمار مى‏رود و نزد مسلمانان پس از مكه معظمه و مدينه منوره از اهميت والايى برخوردار است و محترم شمرده مى‏شود. امروز برای همه مسلمانان واجب است تا از ساحت مسجدالاقصا دفاع کنند.»

دومین سخنران مولوی عبدالرحمن علی زاده بود وی در سخنان خویش در این محفل گفت: «آن همه اقتدار و شکوه و عظمت که اسلام گذشته در زمان حضرت ختم مرتب و خلفای راشدین داشند کجاست؟ امروز چه شده که مسلمانان ضعیف شده نه بیت المقدس مورد تجاوز قرار می گیرد به کشورهای اسلامی تجاوز صورت می گیرد  خواهران ما در قدس چادر شان از سر شان کشیده می شود جوانان مظلوم فلسطین کشته می شوند در عراق، سوریه، یمن، برما و در فلسطین بر مسلمانان تجاوز صورت می گیرد چرا؟  چونکه امروز دشمن تنها بیت المقدس را اشغال نکرده و از ما نگرفته عراق و شام را نگرفته بلکه ما را چند پارچه کرده و اتحاد ما را از ما گرفته است شما مسلمان ها بدانید اگر امروز بر قدس تجاوز صورت می گیرد در حقیقت بر همه مسلمانان تجاوز صورت گرفته است و دشمن می خواهد روز رسد که ما حتی در مساجد هم نماز خوانده نتوانیم.»

سخنران سوم این گردهمایی مولوی فضل الکریم سراجی رئیس عمومی مساجد و حسینیه های شهر کابل بود، مروری می کنیم به بخشی از سخنرانی ایشان: «قضیه فلسطین، در رأس همه وجه دینی آن به مثابه مسرای پیامبر عظیم الشان اسلام حضرت ختمي‌ مرتبت(ص)  نخستین قبله مسلمین برای جامعه مسلمان نظیر کشور مان حایز اهمیت است، مگر جهاد ما الهام بخش انتفاضه های فلسطین نبود، مگر ملت مسلمان افغانستان علیرغم مشکلات شان بیش از 60 سال قبل به انواع مختلف به مردم فلسطین کمک نکردند؟

ولی متاسفانه حرکت های شیاد گونه و یک جانبه ترامپ و انتقال سفارت آمریکا در قدس و سکوت مرگبار جهان پهناور اسلام این ژاندارم منطقه ای را در ارتکاب هر نوع جرایم جری ساخته و از سکوت مسلمانان است که هنوز حمام خون در غزه کرانه باختری رود اردن و دیگر نقاط فلسطین ذریعه دژخیم صهیونیزم جاری است.

من به برادران فلسطینی مان می گویم و از آنان معذرت می خواهم که نتوانستیم در جهاد علیه دشمنان مشترک ما در غزه کنار آنان بایستیم، ما اگر نتوانستیم در آنجا کنار شان باشیم ولی همچنان از قدس که خاستگاه انبیا الهی و پیامبر اسلام است دفاع می کنیم.

به صراحت باید گفت که مادامیکه حل عادلانه مشکل شرق میانه صورت نگیرد و ترامپ و دارو دسته شان همچنان بر طبل اعمال فشار علیه ملت فلسطین ادامه دهد، جهان اسلام روی خوشی را نخواهد دید .

تا زمانی حمایت بی قید و شرط آمریکا و غرب از رژیم اسرائیل قطع نگردیده و در اثر آن رژیم صهیونیسیی دست از کشتار، تجاوز بر ملت فلسطین و هتک حرمت مسجدالاقصا بر ندارد، هیچ صلحی درهیچ جای جهان اسلام دوامدار نخواهد بود».

سخنران چهارم ﻣﻮﻟﻮﯼ ﺳﺮﻭﺭﻋﻤﺮﻱ خطیب مسجد و مشاور امور دینی ریاست اجرائیه ج.ا.ا بود وی طی سخنرانی خویش گفت:  «معنویت قدس و مسجدالاقصا البته برگرفته شده از کتاب الله قرآن مجید است، پس این رابطه قدس شریف با کتاب الهی است که این سرزمین را در دل همه مسلمانان اهل ایمان تا این اندازه گرامی داشته است. پس لازم است تا بدانیم که دل اهل ایمان در هر کجای جهان اسلام با همه اختلاف رنگ و نژاد، از حدود هفت دهه به این سو در آتش اندوه قدس شریف سوخته است و درد های فلسطین اسیر، قلب مومنان را آسیب رسانده است.

اهمیت این مکان را می توان چنین خلاصه کرد:

اول قدس محل معراج پیامبر اسلایم حضرت محمد (ص) معراج رسول اكرم(ص) يك حقيقت مسلم اسلامي است و قدس مكاني‌ است كه يادآور اين واقعه‌‌ي پر عظمت ديني ـ تاريخي است. و همواره اين موضوع مهم معراج رسول اكرم(ص) را گوشزد كرده و به بشر خاكي پيام رهايي و رسيدن به حضرت حق را مي‌رساند.

دوم قدس محل ظهور اديان ابراهيمي: بيت‌المقدس مكان ظهور و تجلي و ارائه‌ي اديان بزرگ ابراهيمي بوده است. فضاي بيت‌المقدس با انفاس قدسي پيامبران توحيدي درآميخته است. وجود قبور پيامبران الهي و ابرار در قدس: وجود قبور مبارك پيامبران الهي در قدس علاوه بر اينكه بر قداست اين مكان مطهر مي‌افزايد، سبب توجه و تذكر هر چه بيشتر مسلمانان جهان بر اين مكان شريف مي‌گردد.

سوم این شهر در ادوار مختلف توسط مسلمانان فتح شده است و بسیار خون های پاکی برای فتح این مکان مقدس رختانده شده است.

پس قدس یکی از شعار الله است و ما مسلمانان هرگز از آن نخواهیم گذشت.

همایش با قرائت بیانیه پایانی خاتمه یافت